La casa

Aquesta casa fou construida l’any 1945 pels nostres besavis. Ells la van construir per anar a viure la temporada de recollida de l’arròs, també la utilitzaven per guardar el conreu i criar animals de casa.

Ara hem decidit reconstruir-la com a casa de pagès del Delta de l’Ebre.
És una casa aïllada, envoltada de camps d’arròs i molta tranquil.litat.
Està situada a la part esquerra del riu Ebre, al municipi de Deltebre, a 3 Km de Deltebre i 4 de l’Ampolla.
La nostra casa té una capacitat per a 4 – 6 persones. Disposa de cuina-sala d’estar, dos habitacions, un altell i un bany.

A fora hi ha una terrassa gran amb una taula i cadires. També disposem de barbacoa per als nostres clients.

La casa està totalment vallada.

Prestacions de la casa:

  • Rentadora
  • Nevera
  • Forn-microones
  • Barbacoa
  • Aigua, llum i gas
  • Roba de llits
  • Menatge de cuina
  • Les tovalloles no estàn incloses al nostre servei.

L'entorn

Llacuna del Canal Vell
És una bassa de gran riquesa faunística, on es refugien i nidifiquen diferents tipus d’aus, sobretot ànecs salvatges. Des del mirador de la bassa es pot gaudir d’un gran espectacle natural, ideal per a la fotografia.

Desembocadura Riu Ebre
És, sens dubte, la zona més atractiva per gaudir del contrast de l’aigua dolça del riu, endintsant-se cap a l’aigua salada de la mar Mediterrània. Es pot visitar amb vaixells que fan recorreguts des del riu cap a la mar.

Punta del Fangar
És una important zona de nidificació de xatracs i limícoles. Hi ha formació de dunes fixes i mòbils. Observació de miratges en els dies de sol. Es troben vivers de marisc a l’interior de la badia.
Gran mirador paissatgístic i panell informatiu. S’accedeix des de la platja de la Marquesa, continuant per una pista de sorra, entre dunes i arrosssars, s’arriba a la Punta. Es pot anar amb cotxe, en bicicleta o a peu.

l’Illa de Buda
A l’extrem oriental del delta de l’Ebre, dins el terme municipal de Sant Jaume d’Enveja (Montsià), hi ha la dita illa de Buda, d’unes mil dues-centes hectàrees, formada de sediments arrossegats pel riu.
La composició al·luvial d’aquesta illa (i del delta de l’Ebre en general) fa que experimenti molts canvis geomorfològics. De fet, l’aspecte que presenta actualment no té pas més de dues centenes d’anys. En forma de triangle, aquesta illa d’al·luvió és delimitada pels dos braços del riu, les anomenades goles de Llevant i de Migjorn; aquesta última, una antiga desembocadura de l’Ebre, ara sols aboca aigua a mar en cas de revingudes.
L’illa de Buda, de gran valor ecològic, és, per dir-ho d’alguna manera, l’essència del delta de l’Ebre, puix que presenta una gran diversitat d’ambients naturals: arrossars, canyissars, jonqueres, salobrars… Aquest espai, amb una gran varietat d’ocells aquàtics, forma part del parc natural del delta de l’Ebre.

L’ecomuseu
La seva funció principal és introduir els nouvinguts en el peculiar món del Delta, especialment en el funcionament dels aspectes naturals i humans del seu ecosistema. Els elements que el configuren són representacions dels paisatges, de les activitats tradicionals i de l’arquitectura deltaica.